Új gyerekkönyveink

A Gyermekkönyvtár gyűjteményébe került újabb könyveink:

Lapozók, leporellók a legkisebbeknek >>

Mesék, versek, mondókák  a kisebbeknek >>

Meseregények és regények, kisebbeknek  és nagyobbaknak >>

Ismeretterjesztő könyvek >>

A listák rendszeresen frissülnek, az újabb könyvekkel bővülnek (utolsó frissítés: 2024. április 19.).

 

2023-ban a Gyermekkönyvtár gyűjteményébe került könyveink:

Lapozók, leporellók a legkisebbeknek >>

Mesék, versek, mondókák  a kisebbeknek >>

Meseregények és regények, kisebbeknek  és nagyobbaknak >>

Ismeretterjesztő könyvek >>

 

Kedves gyermekkönyvtári látogatók!

Az épületben zajló felújítási munkálatok miatt a Gyermekkönyvtár nem látogatható, bemenni az olvasók átmenetileg nem tudnak. Bármilyen ügyet (hosszabbítás, visszahozás) a Felnőttkönyvtár új helyiségében tudnak személyesen intézni. (nyitvatartás: hétfő: zárva ; kedd: 9-16 ; szerda: 9-16 ; csütörtök: 9-16 ; péntek: 9-16 ; szombat: 8-12 ; vasárnap: zárva).

Amennyiben kölcsönözni szeretnének, kérjük, készüljenek fel valamilyen listával vagy ötlettel (szerző neve, könyv vagy sorozat címe, téma, kb. mit szeret a gyermek, milyen korábbi könyvet vitt, amely tetszett), hogy azt előre össze tudjuk készíteni. Ezt a kérési listát leadhatják e-mailben (komloikonyvtar@gmail.com) vagy telefonon (+06-72/481-071), és a kért (és meglévő, bent lévő) könyveket összeszedjük, összekészítjük, hogy mire jönnek, csak kölcsönözni kelljen.

Azt javasoljuk, hogy kérését előre adja le: a helyben leadott kéréseket is (kapacitástól függően) igyekszünk azonnal teljesíteni. Azonban a hely szűkössége és a Gyermekkönyvtár kissé nehézkes elérése miatt ez hosszabb időt is igénybe vehet, így különösen, ha gyermek(ek)kel érkeznek, nehéz lehet addig helyet foglalni. A könyvtár honlapjáról elérhető a katalógusunk (jobb felső sarokban a „Katalógus” gomb), abban tudnak keresni a meglévő könyveink közül (a felnőtt- és gyermekkönyvek közös keresője). Az új gyerekkönyveink közti böngészéshez készült segítségként ez a néhány rövid lista.

A helyzet ellenére folyamatosan szerzünk be új gyerekkönyveket is, hogy gyűjteményünk egész idő alatt fejlődjön, frissüljön, a választék bővüljön. A kellemetlenségekért elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel: a könyvtár dolgozói